![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové kotlety • 5 rajčat • cibule • 2 stroužky česneku • 2 lžíce másla • 50 g zelených oliv • sůl • pepř • 6 lístků šalvěje • zelená petrželka Recept provensálské kotlety připravíme takto:
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. V kastrolu rozpustíme lžíci másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek, zpěníme, přidáme rajčata, šalvěj, pepř a sůl, zamícháme a na mírném ohni krátce povaříme. Na druhé lžíci másla na pánvi opečeme kotlety a hotové přendáme na nahřáté talíře. Do pánve vlijeme omáčku z rajčat, přidáme vypeckované olivy a chvilku povaříme. Hotovou omáčkou přelijeme maso a posypeme zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Provensálské kotlety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: provensálské makaróny, vepřové kotlety s tvarůžky, jehněčí kotlety se sýrem, telecí kotlety s ricottovou náplní, kotlety s jablky, silvestrovské kotlety, jehněčí kotlety po anglicku, jehněčí kotlety, jehněčí kotlety po srbsku, uzené smažené kotlety provensálské kotlety, recept, hlavní jídla |