![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 10 žampiónů • 200 g uzené krkovičky • 5 stroužků česneku • 200 g goudy • sůl • pepř • libeček • máslo Recept plněné žampiony připravíme takto:
Houby očistíme a oddělíme hlavy od noh. Nohy nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme nadrobno a másle osmahneme dorůžova. Přidáme nadrobno nakrájenou krkovičku a smažíme asi 3 minuty. Pak přidáme nakrájené houbové nohy a za občasného míchání smažíme. Až houby změknou, přidáme nadrobno nakrájený česnek, krátce osmahneme, dochutíme solí a pepřem, přidáme libeček, promícháme a sundáme z ohně. Připravenou směsí naplníme hlavy žampiónů a lehce posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Plněné žampióny dáme do máslem vymazaného pekáče a zapečeme v předehřáté troubě při 180°C (asi 20 minut). Plněné žampióny podáváme samotné jako předkrm nebo s různě upravenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněné žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: papriky plněné uzeným tofu a mletým masem, dušené žampiony s bambusem, plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím, papriky plněné tvarohovým krémem, plněné papriky na másle, hovězí ragú na víně se žampiony, plněné papriky v římském hrnci, cukety plněné kuskusem, francouzské brambory se žampiony, smažené žampiony plněné žampiony, recept, hlavní jídla |