![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 12-16 mladých vinných listů • 1 malá cibule • hladká mouka • 2 lžíce oleje • 1 lžíce másla • vývar • na náplň: 400 g mletého vepřového masa + 50 g uzeného masa + 1 vejce + 1 houska + trocha smetany + směs čerstvých bylinek Recept plněné vinné listy připravíme takto:
Náplň připravíme tak, že mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, housku namočenou ve smetaně a nakrájené uzené maso, osolíme, přidáme nasekané bylinky a řádně promícháme. Vinné listy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a pak spaříme v horké vodě. Pak je rozložíme, na každý list dáme trochu masové směsi, listy zabalíme, spíchneme párátky a zlehka obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, na ní položíme vinné listy a opečeme ze všech stran. Pak podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Plněné vinné listy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: belgické plněné brambory, papriky plněné tvarohovým krémem, baklažány plněné masem, pečené brambory plněné tvarohem, plněné cukety, plněné přírodní řízky, plněné šunkové řízky, plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím, plněné papriky v římském hrnci, karbanátky plněné loveckým sýrem a anglickou slaninou plněné vinné listy, recept, hlavní jídla |