![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g hovězí kližky • 3 velké cibule • 1/2 l světlého piva • 2 lžíce sádla • 1 - 2 krajíce staršího chleba • sůl • mletý pepř • drcený kmín • majoránka • 3 stroužky česneku Recept pivní guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo. K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pivní guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: selský vepřový guláš s křenem, myslivecký guláš s houbami, irsky beraní guláš, kozí guláš, guláš samuraj, vepřový guláš s kysaným zelím, kuře v pivní omáčce, segedínský guláš, slovenský pivní guláš, domácí guláš pivní guláš, recept, hlavní jídla |