![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g skopových jater • olej • sůl • na marinádu: půl cibule + 2 stroužky česneku + 1 lžička mleté sladké papriky + půl lžičky kari + půl lžíce nastrouhaného zázvoru + šťáva z půlky citrónu Recept pikantní skopová játra v alobalu připravíme takto:
Očištěná játra opláchneme, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky, promícháme v marinádě (tu připravíme smícháním všech potřebných ingrediencí) tak, aby kousky jater byly obaleny a necháme odležet asi hodinu. Ze silnějšího alobalu vyrobíme menší misky (na každou porci jednu), po dně každé z nich rozetřeme polévkovou lžíci oleje a naplníme ji porcí marinovaných jater. Z misek vytvoříme "lodičky" přimáčknutím delších stran k sobě a za občasného promíchávání grilujeme asi 20 minut. Až jsou játra hotová, osolíme a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní skopová játra v alobalu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: husí játra s rajčaty a houbami, játra se zeleninou, pikantní pečené kuře, berlínská játra, smažená telecí játra, pikantní kuřecí křidýlka, staropražská játra, ďábelská játra, pikantní srnčí játra, kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou pikantní skopová játra v alobalu, recept, hlavní jídla |