![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g drůbežích jater • olej • sůl • na marinádu: půl cibule + 2 stroužky česneku + 1 lžička mleté sladké papriky + půl lžičky kari + půl lžíce nastrouhaného zázvoru + šťáva z půlky citrónu Recept pikantní drůbeží játra v alobalu připravíme takto:
Očištěná játra opláchneme, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky, promícháme v marinádě (tu připravíme smícháním všech potřebných ingrediencí) tak, aby kousky jater byly obaleny a necháme odležet asi hodinu. Ze silnějšího alobalu vyrobíme menší misky (na každou porci jednu), po dně každé z nich rozetřeme polévkovou lžíci oleje a naplníme ji porcí marinovaných jater. Z misek vytvoříme "lodičky" přimáčknutím delších stran k sobě a za občasného promíchávání grilujeme asi 20 minut. Až jsou játra hotová, osolíme a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní drůbeží játra v alobalu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní masové kuličky, játra na rajčatech, pikantní biftek, pikantní hrášek s hovězím masem, mořská směs v pikantní omáčce, pikantní krůtí plátky, pikantní vepřová játra v alobalu, dušená telecí játra, špagety s drůbežími játry, pikantní kuřecí plátky pikantní drůbeží játra v alobalu, recept, hlavní jídla |