KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pečený zajíc na cibuli potřebujeme tyto suroviny: • 1 zajíc • 100 g slaniny • tuk • 4 velké cibule • grilovací koření • sůl • 7 stroužků česneku • 5 bobkových listů • 5 kuliček nového koření • 8 kuliček celého pepře • 2 lžíce hladké mouky • 300 ml vývaru Recept pečený zajíc na cibuli připravíme takto:
Zajíce důkladně očistíme, odblaníme a naporcujeme. Jednotlivé porce potom osolíme a posypeme grilovacím kořením. Slaninu nakrájíme na malé kostky a necháme ji mírně vyškvařit v troše tuku. Potom přidáme dvě nakrájené cibule, na ně položíme porce zajíce a opečeme je ze všech stran. Pak k masi přidáme česnek, bobkový list, nové koření a pepř. Podlijeme asi 200 ml vody, přiklopíme a pečeme při 180°C asi 70 minut. Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem z kostky. Měkké maso vytáhneme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Pak přilijeme vývar, přidáme zbylé na osminky nakrájené cibule a necháme povařit ještě 10 až 15 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený zajíc na cibuli nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečený candát na víně se smetanou, pečený švestkový puding, zajíc na paprice, pečený divoký králík, zapečený květák v sýrové omáčce, zapečený lilek, pečený losos, zapečený candát s houbami, tloušť zapečený s pórkem, pečený hovězí krk pečený zajíc na cibuli, recept, hlavní jídla |