KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečený zajíc na cibuli

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečený zajíc na cibuli potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 zajíc
   • 100 g slaniny
   • tuk
   • 4 velké cibule
   • grilovací koření
   • sůl
   • 7 stroužků česneku
   • 5 bobkových listů
   • 5 kuliček nového koření
   • 8 kuliček celého pepře
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 300 ml vývaru
Recept pečený zajíc na cibuli připravíme takto:
Zajíce důkladně očistíme, odblaníme a naporcujeme. Jednotlivé porce potom osolíme a posypeme grilovacím kořením. Slaninu nakrájíme na malé kostky a necháme ji mírně vyškvařit v troše tuku. Potom přidáme dvě nakrájené cibule, na ně položíme porce zajíce a opečeme je ze všech stran. Pak k masi přidáme česnek, bobkový list, nové koření a pepř. Podlijeme asi 200 ml vody, přiklopíme a pečeme při 180°C asi 70 minut. Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem z kostky. Měkké maso vytáhneme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Pak přilijeme vývar, přidáme zbylé na osminky nakrájené cibule a necháme povařit ještě 10 až 15 minut.





pečený zajíc na cibuli, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz