![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g bůčku • 500 g broskví • 2 dcl černého piva • 1 dcl rumu • 3 lžíce rybízové marmelády • 6 stroužků česneku • citronová šťáva • cukr • sůl • pepř Recept pečený bůček s broskvemi připravíme takto:
Bůček nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum, promícháme, mísu přikryjeme a necháme do druhého dne v chladu uležet. Pak kostky rozložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi hodinu (občas promícháme). Upečené maso odklopíme, přidáme k němu odpeckované a rozpůlené broskve a ještě dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, dochutíme solí, cukrem a několika kapkami citronové šťávy (aby byla chuť vyvážená) a krátce povaříme. Při podávání maso s broskvemi přelijeme omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený bůček s broskvemi nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tloušť zapečený s pórkem, zapečený bůček s těstovinami, zapečený pangasius, pečený švestkový puding, nadívaný vepřový bůček, pstruh pečený po šumavsku, pečený bažant, kuřecí závitky s nivou, vlašskými ořechy a pečenými brambory, vepřový bůček s mrkví, zapečený kapr se smetanou a koprem pečený bůček s broskvemi, recept, hlavní jídla |