![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 bažant • sůl • 100 g slaniny • 3 pepře • 20 g cibule • 60 g másla • vývar Recept pečený bažant připravíme takto:
Odleželému a oškubanému bažantovi spaříme nohy vařící vodou, usekáme drápky, očistíme zobák, vykucháme ho, vypereme a osušíme utěrkou. Posolíme zevnitř i zvenčí, dovnitř vložíme třetinu slaniny a prsíčka mu prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou, hlavičku případně upevníme špejlí. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a spolu s máslem a pepřem rozpálíme na pekáči, kde pak osmažíme na plátky nasekanou cibuli. Na ni položíme prsíky bažanta, podlijeme vývarem a za častého potírání máslem upečeme na jedné straně do červena. Pak ho obrátíme a do červena upečeme i na druhé straně - celé pečení by mělo trvat asi hodinu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený bažant nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tloušť zapečený s pórkem, zapečený květák po italsku, bažant po staročesku, zapečený lilek ii, pečený losos na cibuli, králík pečený s nádivkou, pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem, kuřecí závitky s nivou, vlašskými ořechy a pečenými brambory, pečený sýr, lečo s pečeným vepřovým masem pečený bažant, recept, hlavní jídla |