KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečený bažant

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečený bažant potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 bažant
   • sůl
   • 100 g slaniny
   • 3 pepře
   • 20 g cibule
   • 60 g másla
   • vývar
Recept pečený bažant připravíme takto:
Odleželému a oškubanému bažantovi spaříme nohy vařící vodou, usekáme drápky, očistíme zobák, vykucháme ho, vypereme a osušíme utěrkou. Posolíme zevnitř i zvenčí, dovnitř vložíme třetinu slaniny a prsíčka mu prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou, hlavičku případně upevníme špejlí. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a spolu s máslem a pepřem rozpálíme na pekáči, kde pak osmažíme na plátky nasekanou cibuli. Na ni položíme prsíky bažanta, podlijeme vývarem a za častého potírání máslem upečeme na jedné straně do červena. Pak ho obrátíme a do červena upečeme i na druhé straně - celé pečení by mělo trvat asi hodinu.





pečený bažant, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz