KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pečená nadívaná jehněčí kýta

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pečená nadívaná jehněčí kýta potřebujeme tyto suroviny:

   • jehněčí kýta
   • 1 lžíce másla
   • 70 g slaniny
   • sůl
   • hladká mouka na zaprášení
   • na nádivku: 200 g vepřového + 200 g uzeného + 200 g telecího + 8 vajec + 40 g tuku + 8 rohlíků + petrželka + 2 lžíce sekaných kopřiv + sůl
Recept pečená nadívaná jehněčí kýta připravíme takto:
Z jehněčí kýty připravíme plát, přeložíme a uděláme z něj kapsu. Naplníme ji nádivkou a zašijeme. Zbylou nádivku upečeme ve formě (srnčí hbřet). Naplněné maso osolíme, položíme na rozehřáté máslo, opečeme ze všech stran, podlijeme a pečeme dočervena. Při pečení maso přeléváme výpekem a podléváme podle potřeby. Pak měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme, povaříme, přecedíme, podle potřeby dosolíme a nakonec přidáme vyškvařenou na kostky nakrájenou slaninu.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená nadívaná jehněčí kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jehněčí souvlaki, jehněčí výpečky, irská jehněčí mísa, jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem, nadívaná husí prsíčka, holandská kýta, zapečená rajčata, pečená dýně, burgundská vepřová kýta, zapečená dýně



pečená nadívaná jehněčí kýta, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz