![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • jehněčí kýta • 1 lžíce másla • 70 g slaniny • sůl • hladká mouka na zaprášení • na nádivku: 200 g vepřového + 200 g uzeného + 200 g telecího + 8 vajec + 40 g tuku + 8 rohlíků + petrželka + 2 lžíce sekaných kopřiv + sůl Recept pečená nadívaná jehněčí kýta připravíme takto:
Z jehněčí kýty připravíme plát, přeložíme a uděláme z něj kapsu. Naplníme ji nádivkou a zašijeme. Zbylou nádivku upečeme ve formě (srnčí hbřet). Naplněné maso osolíme, položíme na rozehřáté máslo, opečeme ze všech stran, podlijeme a pečeme dočervena. Při pečení maso přeléváme výpekem a podléváme podle potřeby. Pak měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme, povaříme, přecedíme, podle potřeby dosolíme a nakonec přidáme vyškvařenou na kostky nakrájenou slaninu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená nadívaná jehněčí kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: skopová kýta s česnekem, kančí kýta na česneku, zapečená paprika s rýží a uzeným tofu, pečená beraní žebra, zapečená rajčata s lilkem, zapečená brokolice, jehněčí rolka s provensálskou omáčkou, plněná zapečená cibule, pečená telecí ledvina, kyperská jehněčí pečeně pečená nadívaná jehněčí kýta, recept, hlavní jídla |