![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 telecí kotlety • strouhaná houska • 2 vejce • 100 g parmezánu • 0,25 l mléka • 150 g másla • 25 g hladké mouky • 2 žloutky • sůl Recept parmské kotlety připravíme takto:
Telecí kotlety pečlivě odblaníme a naklepeme. Osolíme je a obalíme ve vejcích a ve strouhané housce. Na pánvi se 100 g másla je usmažíme do zlatova. Vložíme je do ohnivzdorné misky vymazané máslem, poklademe tenkými šupinami parmezánu a v horké troubě dobře prohřejeme. Potom je přelijeme bešamelem připraveným z 30 g másla, 25 g mouky, čtvrt litru mléka, dvou žloutků, soli a jemně nastrouhaného parmezánu. Ještě krátce zapečeme, než začne bešamel hnědnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Parmské kotlety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí kotlety na bylinkách, jehněčí kotlety se zeleninou, kotlety s jablky, kotlety po staročesku, kotlety na česneku ii, vepřové kotlety na na houbách, uzené smažené kotlety, kotlety po vinařsku, uherské vepřové kotlety, bramborové kotlety se šunkou parmské kotlety, recept, hlavní jídla |