![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g hladké mouky • 4 lžičky Capuccina • 50 g mletých mandlí • 50 g lískových oříšků • 50 ml vody • 100 g moučkového cukru • 2 balení Vanilkového cukru • špetka soli • 200 g másla • 100 g čokoládové polevy • 30g nasekaných mandlí • 30 g nasekaných pistáciových jader Recept rakouské mocca rohlíčky připravíme takto:
Capuccino dáme vařit do 50 ml vody a necháme vychladnout. Mouku, mandle, lískové ořišky, moučkový cukr, 1 vanilkový cukr a špetku soli dobře promícháme, přidáme změklé máslo nakrájené na plátky a vychladlé capuccino (podle potřeby) a vypracujeme těsto. To pak zabalíme do fólie a dáme odpočinout do ledničky na 1 hodinu. Pak z těsta tvoříme rohlíčky, které pečeme při 200°C 10-12 minut. Pistácie a mandle nožem rozsekáme a smícháme s vanilkovým cukrem. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Povrch rohlíčků namáčíme do čokoládové polevy, hustě posypeme oříškovou směsí a necháme dobře ztuhnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rakouské mocca rohlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ořechové rohlíčky, martinské rohlíčky, punčové rohlíčky, tvarohové rohlíčky, bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta, bratislavské rohlíčky ořechové, vanilkové rohlíčky, mandlové rohlíčky, kadaňské rohlíčky, máslové rohlíčky rakouské mocca rohlíčky, recept, sladkosti |