KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pařížské rohlíčky

Kategorie: sladkosti, cukroví

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pařížské rohlíčky potřebujeme tyto suroviny:

   • 5 bílků
   • 350 g moučkového cukru
   • 180 g mletých ořechů
   • 20 g polohrubé mouky
   • špetka prášku do pečiva
   • na krém: salko + 100 g čokolády + 250 g másla + 2 lžíce rumu
   • na polevu: čokoláda na vaření + máslo
Recept pařížské rohlíčky připravíme takto:
Bílky s cukrem vyšleháme nad párou. Až bude směs hustá, přidáme mouku, ořechy a prášek do pečiva. Směsí naplníme potravinářský sáček a s jeho pomocí tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky. Sušíme při teplotě 100°C necelou hodinu. Krém připravíme následovně: salko s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni, mícháme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Pak vyšleháme krém s máslem. Na rohlíčky nanášíme krém, až ztuhne, pak rohlíčky polijeme čokoládovou polevou.





pařížské rohlíčky, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz