KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pařížské rohlíčky potřebujeme tyto suroviny: • 5 bílků • 350 g moučkového cukru • 180 g mletých ořechů • 20 g polohrubé mouky • špetka prášku do pečiva • na krém: salko + 100 g čokolády + 250 g másla + 2 lžíce rumu • na polevu: čokoláda na vaření + máslo Recept pařížské rohlíčky připravíme takto:
Bílky s cukrem vyšleháme nad párou. Až bude směs hustá, přidáme mouku, ořechy a prášek do pečiva. Směsí naplníme potravinářský sáček a s jeho pomocí tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky. Sušíme při teplotě 100°C necelou hodinu. Krém připravíme následovně: salko s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni, mícháme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Pak vyšleháme krém s máslem. Na rohlíčky nanášíme krém, až ztuhne, pak rohlíčky polijeme čokoládovou polevou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pařížské rohlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: skořicové rohlíčky, vanilkové rohlíčky, ořechové rohlíčky, bratislavské rohlíčky ořechové, martinské rohlíčky, žloutkové rohlíčky, punčové rohlíčky, sladké rohlíčky zadělávané pivem, pařížské tyčinky, rakouské mocca rohlíčky pařížské rohlíčky, recept, sladkosti |