![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g hladké mouky • 200 g umletých škvarků • 1 vejce • 120 g moučkového cukru • 1 citron šťáva • 100 g strouhané čokolády na vaření • marmeláda Recept škvarková čokoládová srdíčka připravíme takto:
Vejce, jemně umleté škvarky a cukr spolu vymícháme, přidáme mouku a celou nastrouhanou čokoládu, citrónovou šťávu i jemně strouhanou citrónovou kůrou a vypracujeme hladké pružné těsto. Dáme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme těsto na šířku 3 mm a vykrajujeme z něj srdíčka, ta pokládeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Vychladlá srdíčka slepujeme pikantní marmeládou, povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou a necháme ztuhnout. Pak necháme cukroví v chladu odležet. V naší kuchařce bylo kromě receptu Škvarková čokoládová srdíčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: čokoládová zmrzlina ii, domácí čokoládová zmrzlina s borůvkami, francouzská srdíčka, anýzová srdíčka, pařížská srdíčka, skořicová srdíčka, rozinková srdíčka, čokoládová roláda s kávovým krémem, čokoládová zmrzlinová bomba, čokoládová srdíčka škvarková čokoládová srdíčka, recept, sladkosti |