KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Čokoládová srdíčka

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept čokoládová srdíčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g mletých jader vlašských ořechů
   • 70 g másla
   • 10 g kakaového prášku
   • 90 g moučkového cukru
   • vanilkový cukr
   • 30 g nastrouhaných piškotů
   • 2 lžíce rumu
   • 2–3 dortové oplátky
Recept čokoládová srdíčka připravíme takto:
Do misky dáme mleté ořechy, změklé máslo, kakao, moučkový a vanilkový cukr, strouhané piškoty, rum a lžíci vymícháme hmotu, kterou dáme na hodinu ztuhnout do chladničky. Mezitím z oplatek tvořítkem vykrájíme malá srdíčka. Ztuhlou ořechovou hmotu upravíme na vykrájené tvary do výšky asi cm a přiklopíme další vykrojenou oplatkou. Dáme opět ztuhnout nejméně na 3 hodiny. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou, natřeme srdíčka po obvodu a po položeni na alobal potřeme i vršek. U vychlazených srdíček poleva rychle tuhne. Na ozdobu třeme cukr s rumem a horkou vodou tak dlouho, až poleva zhoustne. Štětečkem ozdobíme srdíčka podle vlastní fantazie. Hotové cukroví uchováváme v chladu.





čokoládová srdíčka, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz