KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept čokoládová srdíčka potřebujeme tyto suroviny: • 100 g mletých jader vlašských ořechů • 70 g másla • 10 g kakaového prášku • 90 g moučkového cukru • vanilkový cukr • 30 g nastrouhaných piškotů • 2 lžíce rumu • 2–3 dortové oplátky Recept čokoládová srdíčka připravíme takto:
Do misky dáme mleté ořechy, změklé máslo, kakao, moučkový a vanilkový cukr, strouhané piškoty, rum a lžíci vymícháme hmotu, kterou dáme na hodinu ztuhnout do chladničky. Mezitím z oplatek tvořítkem vykrájíme malá srdíčka. Ztuhlou ořechovou hmotu upravíme na vykrájené tvary do výšky asi cm a přiklopíme další vykrojenou oplatkou. Dáme opět ztuhnout nejméně na 3 hodiny. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou, natřeme srdíčka po obvodu a po položeni na alobal potřeme i vršek. U vychlazených srdíček poleva rychle tuhne. Na ozdobu třeme cukr s rumem a horkou vodou tak dlouho, až poleva zhoustne. Štětečkem ozdobíme srdíčka podle vlastní fantazie. Hotové cukroví uchováváme v chladu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Čokoládová srdíčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: domácí čokoládová zmrzlina, anýzová srdíčka, čokoládová kolečka, čokoládová roláda, čokoládová pochoutka, škvarková čokoládová srdíčka, francouzská srdíčka, čokoládová zmrzlinová bomba, čokoládová zmrzlina, pařížská srdíčka čokoládová srdíčka, recept, sladkosti |