![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřové plece • 500 g kysaného zelí • 1 brambora • česnek • 3 cibule • olej • sůl • pepř • ocet • kmín Recept moravský vrabec připravíme takto:
Vepřovou plec nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, smícháme s plátky česneku a kmínem a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli a připravené maso, zprudka opečeme, zalijeme šálkem vody a za občasného podlévání výpekem pečeme v troubě do změknutí (asi hodinu). Kysané zelí slijeme a rozkrájíme. Na pánvi orestujeme cibuli a necháme zesklovatět, poté přidáme zelí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, zahustíme tím zelí a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme ocet a sůl podle chuti. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Moravský vrabec II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: moravský králík, moravský vrabec, velkomoravský řízek, moravský pivní guláš moravský vrabec ii, recept, hlavní jídla |