KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept moravský vrabec potřebujeme tyto suroviny: • 300 g vepřového bůčku • 300 vepřové plece • sůl • kmín • 1 cibule • 4 stroužky česneku • voda Recept moravský vrabec připravíme takto:
Maso nakrájíme na malé kousky a dáme do pekáče. Osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky a nadrobno rozsekaným česnekem. Podlijeme vodou a pečeme v troubě. Občas přelejeme výpekem a podlijeme vodou. Upečené maso výjmeme, štávu vydusíme na tuk, zahustíme moukou, osmahneme rozředíme vodou, rozmícháme a vaříme minimálně 20 minut. Nakonec procedíme a ještě krátce povaříme . Podáváme se zelím nebo špenátem a knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Moravský vrabec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: moravský vrabec ii, moravský pivní guláš, velkomoravský řízek, moravský králík moravský vrabec, recept, hlavní jídla |