![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g brambor • 500 g brynzy • 150 g másla • sůl • kmín Recept liptovské brambory připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, pak oloupeme a nakrájíme na plátky. Do sádlem vymazané ohnivzdorné misky poklademe vrstu bramborových plátků, na ně vrstvu brynzy a vrstvy opakujeme, přičemž každou vrstvu posypeme trochou kmínu, osolíme a pokropíme máslem. Poslední vrstvu tvoří bramborové plátky, které také pokropíme ještě máslem. Zapečeme v troubě asi 20 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Liptovské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené plněné brambory, loretánské brambory, jednoduché pečené česnekové brambory, prokládané brambory, brambory se zelím a smetanou, brambory ve skořápce, brambory s haluškami, bavorské brambory, plněné zapečené brambory, francouzské brambory se žampiony liptovské brambory, recept, hlavní jídla |