![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 lín (cca 1,5 kg) • 4 stroužky česneku • sůl • kmín • mletá paprika • hladká mouka • olej • citron • zelená petrželka Recept lín na česneku a paprice připravíme takto:
Lína očistíme, vykucháme, vypláchneme, potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme kmínem, paprikou a jemně zaprášíme moukou. Potom ho pomalu na obou stranách na rozpáleném oleji opečeme. Pak ho vyndáme, do šťávy ve které se pekl přidáme trochu vody, krátce povaříme a nalijeme ji na lína. Podáváme s citronem a zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Lín na česneku a paprice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík na česneku a rozmarýnu, martinská husa na česneku, lín ve smetanové omáčce, kuřecí játra na česneku, kůzlečí maso na česneku, zajíc na paprice, lín s koprovou omáčkou, hovězí na česneku a víně, vepřová játra na česneku, drštky na paprice se škvarky a uzeným masem lín na česneku a paprice, recept, hlavní jídla |