![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g švestek • 500 g polohrubé mouky • 20 g droždí • 2 žloutky • cca 300 ml mléka • 80 g rostlinného tuku • 60 g cukru • půl lžičky soli • na posypání: 40 g másla + 40 g hrubé mouky + 50 g práškového cukru Recept kynutý švestkový koláč připravíme takto:
Do prosáté mouky přidáme cukr, sůl, rozpuštěné máslo, žloutky, vykynutý kvásek a podle potřeby vlažné mléko. Ze směsi vypracujeme vláčné těsto a necháme ho vykynout. Pak těsto rozválíme, přendáme na velký pomazaný plech, na těsto poklademe rozpůlené švestky, posypeme skořicovým cukrem a směsí na posypání (rozehřáté máslo promícháme s hrubou moukou a práškovým cukrem) a v předehřáté troubě upečeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kynutý švestkový koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: myslivecký koláč, koláč s třešněmi, linecké koláčky, banánový koláč s mozzarellou, borůvkový koláč, jablkový koláč s mandlemi, horácký koláč, reveňový koláč, rychlý švestkový koláč, moravské koláče kynutý švestkový koláč, recept, sladkosti |