![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g polohrubé mouky • 80 g másla • 100 g cukru • 1/2 lžičky soli • 30 g droždí • 230 ml mléka • 1 vejce • 50 g rozinek • 1 celá mandle • 1 žloutek • hoblinky mandlí Recept tříkrálový koláč připravíme takto:
Z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru připravíme kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, zbytek mléka, rozpuštěné máslo, sůl, vejce, kvásek, vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut kynout. Potom zapracujeme rozinky a dáme kynout na 30 až 40 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na 9 stejných částí. Do jedné vložíme mandli. Dvě z částí spojíme na větší bochník - střed koláče, sedm rozložíme kolem něj a necháme podkynout. Potom potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme krystalovým cukrem a hoblinkami z mandlí, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200°C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 170°C a pečeme ještě 25-30 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tříkrálový koláč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborový koláč s jablky, čokoládový koláč s malinami, drobenkový koláč, zázvorové koláčky ze špaldy, rakouský třešňový koláč, citrónový koláč, koláč líné ženy, meruňkový koláč s tvarohem, americký jablečný koláč, borůvkový koláč s tvarohem tříkrálový koláč, recept, sladkosti |