KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vlčnovské koláčky

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vlčnovské koláčky potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g polohrubé mouky
   • 200 g tuku
   • 80 g droždí
   • l lžička soli
   • 12 kostek cukru
   • 125 ml mléka na kvásek
   • 3-4 žloutky (čím víc
   • tím je těsto křehčí)
   • na náplň: 500 g tvarohu + rozinky
   • švestková povidla
   • trocha rumu
   • na drobenku: 100 g hrubé mouky + 70 g cukru + 70 g másla
Recept vlčnovské koláčky připravíme takto:
Prosejeme mouku do mísy, uprostřed uděláme důlek, v němž rozmícháme s l lžičkou cukru droždí ve 2 lžičkách mléka a necháme vzejít. Mezitím nastrouháme na hrubém struhadle do mouky tuk, v mléce rozmočíme cukr, sůl a rozšlehané žloutky. Pak vše důkladně propracujeme, až se těsto nechytá ani mísy ani vařečky. Těsto dáme hned na vál posypaný hladkou moukou a rozválíme na velký plát. Z něj vykrájíme cca 80 čtverečků, do jejichž středu dáme tvarohovou nádivku z tvarohu s hrozinkami. Těsto spojíme, zakulatíme, až vznikne bochánek. Vezmeme vajíčko a vtiskujeme jím do každého bochánku důlek. Do důlku plníme švestková, mírně rumem rozředěná povidla. Do misky připravíme drobenku a "povidlovou stranou" do ní každý koláček (potřený nejprve rozšlehaným bílkem) otiskneme, aby se drobenka přichytila. Koláčky dáme na plechy a teprve potom je necháme vykynout. Pečeme je v dobře vyhřáté troubě.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Vlčnovské koláčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

vlčnovské palačinky, mrkvové koláčky, čokoládové koláčky s náplní, limetkové koláčky s ořechy, zázvorové koláčky ze špaldy, levandulové koláčky, malé rychlé koláčky, máslové koláčky, linecké koláčky



vlčnovské koláčky, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz