![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 kg salátových brambor • 500 g hříbků • 250 ml smetany • máslo na vymazání pekáče • sůl • 150 g tvrdého sýra Recept krušnohorské brambory připravíme takto:
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme a dáme do máslem vymazaného pekáče. Hřiby očistíme, nakrájíme a podusíme na másle (asi 20 minut). Pak osolíme a opepříme, přidáme k bramborám, promícháme, zalijeme smetanou, přikryjeme a v troubě při 190 stupňů C zapečeme. Až jsou brambory hotové, posypeme nastrouhaným sýrem a odkryté ještě krátce v troubě zapečeme (než se sýr rozpustí). V naší kuchařce bylo kromě receptu Krušnohorské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: francouzské brambory s jedlou bedlou, křupavé brambory po portugalsku, lyonské brambory, jogurtové brambory, jednoduché pečené česnekové brambory, zapečené brambory se sýrem ii, pečené brambory plněné brynzou, gratinované brambory, špenát se selským bokem a vařenými brambory, zapečené brambory s parmezánem krušnohorské brambory, recept, hlavní jídla |