KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept francouzské brambory s jedlou bedlou potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg brambor • 8 hlav bedly vysoké • 1 cibule • 2 vejce • smetana na vaření 12% • sůl • pepř • kmín • majoránka Recept francouzské brambory s jedlou bedlou připravíme takto:
Brambory nakrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě (asi 10 minut). Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky, přidáme na větší kusy natrhanou čerstvou bedlu, sůl, pepř, kmín a majoránku a dusíme asi 15 minut. Pekáč vymažeme sádlem, na dno dáme polovinu množství brambor, na ně dáme cibulohoubovou směs, na to druhou polovinu brambor a zalijeme to smetanou rozmíchanou s vejci a troškou soli. Pekáč přikryjeme a pečeme v troubě při 160°C asi 40 minut. Pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 10 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzské brambory s jedlou bedlou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pražské brambory, lyonské brambory, brambory s ředkvičkovou omáčkou, jogurtové brambory, dušené brambory s čerstvými houbami, brambory s haluškami, francouzské brambory s bedlou, mrkvové brambory se sýrem, brynzové brambory, plněné zapečené brambory francouzské brambory s jedlou bedlou, recept, hlavní jídla |