KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bělehradský vepřový řízek

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bělehradský vepřový řízek potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřových kotlet
   • 240 g sterilovaného leča
   • 300 g čerstvých rajčat
   • 60 g oleje
   • sůl
   • pepř
   • česnek
Recept bělehradský vepřový řízek připravíme takto:
Maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme okrajové blány. Na pánvi opečeme po obou stranách do zlatova, aby uvnitř maso nebylo krvavé, ale zároveň bylo šťavnaté. Jednotlivé kotlety vyjmeme a do výpeku dáme sterilované lečo, které přichutíme solí, pepřem a česnekem. Přidáme opečené maso a krátce podusíme. Bělehradský vepřový řízek podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, vždy plátek masa přelitý lečem a ozdobený na kolečka nakrájenými rajčaty.





bělehradský vepřový řízek, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz