![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřových kotlet • 240 g sterilovaného leča • 300 g čerstvých rajčat • 60 g oleje • sůl • pepř • česnek Recept bělehradský vepřový řízek připravíme takto:
Maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme okrajové blány. Na pánvi opečeme po obou stranách do zlatova, aby uvnitř maso nebylo krvavé, ale zároveň bylo šťavnaté. Jednotlivé kotlety vyjmeme a do výpeku dáme sterilované lečo, které přichutíme solí, pepřem a česnekem. Přidáme opečené maso a krátce podusíme. Bělehradský vepřový řízek podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, vždy plátek masa přelitý lečem a ozdobený na kolečka nakrájenými rajčaty. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bělehradský vepřový řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plněný vepřový řízek, černohorský řízek, kuřecí řízek na medu s celerem, vepřový mozeček zapečený se sýrem, plněný vepřový bůček, vepřový guláš na víně, smažený kuřecí řízek, sekaný řízek se sýrem, sýrový řízek plněný, studentský řízek bělehradský vepřový řízek, recept, hlavní jídla |