KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept bělehradský vepřový řízek potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřových kotlet • 240 g sterilovaného leča • 300 g čerstvých rajčat • 60 g oleje • sůl • pepř • česnek Recept bělehradský vepřový řízek připravíme takto:
Maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme okrajové blány. Na pánvi opečeme po obou stranách do zlatova, aby uvnitř maso nebylo krvavé, ale zároveň bylo šťavnaté. Jednotlivé kotlety vyjmeme a do výpeku dáme sterilované lečo, které přichutíme solí, pepřem a česnekem. Přidáme opečené maso a krátce podusíme. Bělehradský vepřový řízek podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, vždy plátek masa přelitý lečem a ozdobený na kolečka nakrájenými rajčaty. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bělehradský vepřový řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krůtí řízek v sezamovém obalu, masopustní vepřový guláš, vepřový řízek ondráš, vepřový guláš na víně, nadívaný vepřový bůček, dušená mrkev s vepřovým masem, vepřový guláš se zeleninou na víně, vepřový řízek se švestkami, pikantní vepřový guláš, holandský kuřecí řízek bělehradský vepřový řízek, recept, hlavní jídla |