![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 70 dkg vepřové plece • 20 dkg cibule • 15 dkg pórku • 10 dkg rajského protlaku • 2 lžíce kečupu • 15 dkg červené papriky • 15 dkg zelené papriky • 1 dkg bílý jogurt • 4 stroužky česneku • 2 bobkové listy • 4 kuličky nového koření • sladká mletá paprika • kmín • pepř • sůl • majoránka • trocha vegety • houbový masox • máslo Recept krakonošův guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme, osmahneme na másle a pak ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme mletou papriku, rajský protlak, utřený česnek a koření kromě majoránky, podlijeme trochou vody, přidáme kostku houbového masoxu, vrátíme zpět maso a dusíme. Až je maso měkké, přidáme jogurt, majoránku a papriky nakrájené na nudličky a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Podáváme s bramboráčky, knedlíky, chlebem nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krakonošův guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: guláš z divočáka a s jeřabinami, srnčí guláš minutkový, slovenský fazolový guláš s vepřovým masem, hovězí víkendový guláš, kuřecí guláš s houbami, guláš zvěřinový, vepřový guláš se zeleninou na víně, guláš flamendr, fazolový guláš s uzeninou a slaninou, vepřový guláš zahuštěný chlebem krakonošův guláš, recept, hlavní jídla |