![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g srnčí • jelení • daňčí nebo kančí zvěřiny (maso z plece) • 100 g slaniny • 200 g cibule • sůl • 10 g mleté sladké papriky • trochu kmínu • pepř • majoránka • 1 bobkový list • 2 stroužky česneku • lžíce octa • voda na podlévání • 20 g hladké mouky • 1 l vývaru z kostky nebo z kostky masoxu • 4 lžíce kečupu • 4 lžíce bílého vína • petrželka Recept guláš zvěřinový připravíme takto:
Očištěné maso opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme na větší kousky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrole i rozškvaříme, osmažíme v ní jemně pokrájenou cibuli, přiložíme maso a rychle je na všech stranách opečeme. Pak přidáme papriku a ostatní koření, rozetřeny česnek, ocet a za občasného podlévání vodou maso dusíme tak dlouho, až je poloměkké. Šťávu necháme z větší části vysmahnout a zbylou s tukem zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, bílé víno a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Hotový guláš podle potřeby ještě přisolíme a jednotlivé porce posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme s brambory nebo chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Guláš zvěřinový nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sójový segedinský guláš, rybí guláš ii, staročeský guláš, hovězí guláš s fazolemi, horňácký guláš, vepřový guláš s tatarkou, cikánský guláš, guláš z hovězí oháňky, cizrnový guláš, kapří guláš guláš zvěřinový, recept, hlavní jídla |