KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept guláš zvěřinový potřebujeme tyto suroviny: • 750 g srnčí • jelení • daňčí nebo kančí zvěřiny (maso z plece) • 100 g slaniny • 200 g cibule • sůl • 10 g mleté sladké papriky • trochu kmínu • pepř • majoránka • 1 bobkový list • 2 stroužky česneku • lžíce octa • voda na podlévání • 20 g hladké mouky • 1 l vývaru z kostky nebo z kostky masoxu • 4 lžíce kečupu • 4 lžíce bílého vína • petrželka Recept guláš zvěřinový připravíme takto:
Očištěné maso opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme na větší kousky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrole i rozškvaříme, osmažíme v ní jemně pokrájenou cibuli, přiložíme maso a rychle je na všech stranách opečeme. Pak přidáme papriku a ostatní koření, rozetřeny česnek, ocet a za občasného podlévání vodou maso dusíme tak dlouho, až je poloměkké. Šťávu necháme z větší části vysmahnout a zbylou s tukem zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme kečup, bílé víno a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Hotový guláš podle potřeby ještě přisolíme a jednotlivé porce posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme s brambory nebo chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Guláš zvěřinový nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: maďarský guláš, popovický guláš, rybí guláš z filé, staročeský buřtguláš, guláš samuraj, vepřový guláš s kysaným zelím, karpatský guláš, hajducký zelný guláš, zaječí guláš, sikulský guláš na vojvodinský způsob guláš zvěřinový, recept, hlavní jídla |