![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g kysaného zelí • 600 g vepřové plece • 200 g vařeného uzeného bůčku • 250 g klobásy • 250 g rýže • 100 g cibule • 40 g sádla • sůl • pepř • mletá červená paprika • 3 dcl zakysané smetany Recept koložvárské zelí připravíme takto:
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme papriku, na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme a za občasného podlévání horkou vodou dusíme do měkka. Kysané zelí podusíme ve vlastní šťávě. Rýži uvaříme zvlášť. Ohnivzdornou nádobu vymažeme a naplníme vrstvou kysaného zelí. Na kysané zelí dáme vrstvu rýže a podušeného masa a přidáme část pokrájeného bůčku a kolečka klobásy. Postup opakujeme do spotřebování všech připravených potravin. Povrch pokryjeme kysaným zelím, zalijeme smetanou, propícháme vidličkou, aby se smetana dostala i do nižších vrstev, a dáme do trouby péct asi na 45 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Koložvárské zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sumec s čínským zelím, skládané zelí, rýže se zelím a mletým masem, králík na kyselém zelí, klobásníky s kysaným zelím, pečené kuře na zelí s medem, špecle s kysaným zelím a uzeným masem, vepřový guláš s kysaným zelím, hrách zapékaný se zelím, fazole se zelím a s pohankou koložvárské zelí, recept, hlavní jídla |