KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Koložvárské zelí

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept koložvárské zelí potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g kysaného zelí
   • 600 g vepřové plece
   • 200 g vařeného uzeného bůčku
   • 250 g klobásy
   • 250 g rýže
   • 100 g cibule
   • 40 g sádla
   • sůl
   • pepř
   • mletá červená paprika
   • 3 dcl zakysané smetany
Recept koložvárské zelí připravíme takto:
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Přidáme papriku, na kostičky nakrájené maso, osolíme a opepříme a za občasného podlévání horkou vodou dusíme do měkka. Kysané zelí podusíme ve vlastní šťávě. Rýži uvaříme zvlášť. Ohnivzdornou nádobu vymažeme a naplníme vrstvou kysaného zelí. Na kysané zelí dáme vrstvu rýže a podušeného masa a přidáme část pokrájeného bůčku a kolečka klobásy. Postup opakujeme do spotřebování všech připravených potravin. Povrch pokryjeme kysaným zelím, zalijeme smetanou, propícháme vidličkou, aby se smetana dostala i do nižších vrstev, a dáme do trouby péct asi na 45 minut.





koložvárské zelí, recept, hlavní jídla


©2025KucharkaRecepty.cz