KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kohout na víně

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kohout na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kohout
   • 2 cibule
   • 4 stroužky česneku
   • 40 g mouky
   • 40 g másla
   • olej
   • 250 ml vývaru
   • 250 ml červeného vína
   • sůl
   • mletý pepř
   • celý pepř
   • bobkový list
   • nové koření
   • estragon
Recept kohout na víně připravíme takto:
Česnek utřeme se solí a estragonem, potřeme jím naporcované kohoutí maso a uložíme aspoň na dvě hodiny na chladném místě. Pak na rozpáleném oleji maso osmhneme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli a koření, zalijeme vínem a za občasného podlévání vývarem přikryté dusíme do měkka. Až je maso hotové, vyndáme a uchováme v teple. Z mouky a másla uděláme zásmažku, rozmícháme ji s přecezenou šťávou z dušení a touto omáčkou kohouta zalijeme. Jednotlivé porce můžeme posypat ještě estragonem.





kohout na víně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz