KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Klužské zelí

Kategorie: přílohy, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept klužské zelí potřebujeme tyto suroviny:

   • hovězí mleté maso (nebo vepřové)
   • kyselé zelí
   • zakysaná smetana
   • rýže
   • cibule
   • sůl
   • pepř
   • červená mletá paprika
   • rostlinný olej
Recept klužské zelí připravíme takto:
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, hned přidáme mleté maso, opepříme a osolíme a dusíme 5-10 minut. Pak podlijeme vodou tak, aby byla zároveň s masem a vaříme cca 30-40 minut. Mezitím si uvaříme rýži. Na pekáč navršíme uvařenou rýži, maso (třeba dát pozor, aby tam nezůstalo mnoho šťávy, bylo by to řídké) a slité zelí, zalijeme zakysanou smetanou a necháme zapéct cca 45 minut.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Klužské zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

šťouchané brambory se zelím, staročeské zelí, bršlicové zelí, kedlubnové zelí, dušené červené zelí, kysané zelí s jablky, dušené kysané zelí, cuketové zelí, dušené hlávkové zelí, zelí z cukety



klužské zelí, recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz