KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušené červené zelí

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené červené zelí potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 hlávka červeného zelí
   • 1 velká cibule
   • 1 jablko
   • 1 - 2 brambory
   • olej
   • sůl
   • mletý pepř
   • drcený kmín
   • ocet
   • cukr krystal
Recept dušené červené zelí připravíme takto:
Zelí nakrouháme na nudličky, cibuli pokrájíme na drobno. Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme cukr a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme zelí, lžíci octa, osolíme, okmínujeme, opepříme. Podlijeme jen malinko, jen co je nutné, aby se zelí nepřipalovalo. Pomalu dusíme, hlídáme aby se nevydusila všechna voda, v případě potřeby podlijeme. Až je zelí poloměkké, přidáme k němu nastrouhané jablko a nastrouhané brambory. Dále dusíme, až je zelí měkké, brambory a jablko se úplně rozvaří. Dochutíme solí, cukrem a octem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené červené zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

dušené hlávkové zelí, šťouchané brambory se zelím, medové červené zelí, klužské zelí, dušené kysané zelí, staročeské zelí, cuketové zelí, brambory dušené ve smetaně s bylinkami, kysané zelí s jablky, bršlicové zelí



dušené červené zelí, recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz