![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 hlávka zelí (bílé nebo červené) • 100 g sádla • 1 cibule • kmín • cukr • sůl • ocet • 1 syrový brambor Recept dušené hlávkové zelí připravíme takto:
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr přidáme ocet podle chuti. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hlávkové zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: šťouchané brambory se zelím, staročeské zelí, cuketové zelí, dušené kysané zelí, kysané zelí s jablky, zelí z kedlubny, dýňové zelí, kedlubnové zelí, medové červené zelí, brambory dušené ve smetaně s bylinkami dušené hlávkové zelí, recept, přílohy |