KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušené hlávkové zelí

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené hlávkové zelí potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 hlávka zelí (bílé nebo červené)
   • 100 g sádla
   • 1 cibule
   • kmín
   • cukr
   • sůl
   • ocet
   • 1 syrový brambor
Recept dušené hlávkové zelí připravíme takto:
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr přidáme ocet podle chuti.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hlávkové zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

medové červené zelí, brambory dušené ve smetaně s bylinkami, zelí z kedlubny, bršlicové zelí, zelí z cukety, dušené červené zelí, cuketové zelí, kysané zelí s jablky, kedlubnové zelí, staročeské zelí



dušené hlávkové zelí, recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz