![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 větší pikantní klobásy • 500 g hladké mouky • 20 g droždí • 2 žloutky • mléko • 3 lžíce oleje • 3 lžíce piva • sůl • sádlo Recept klobásníky s kysaným zelím připravíme takto:
Ve větší míse smícháme hladkou mouku se solí, olejem, pivem a kváskem z droždí a mléka a vypracujeme vláčně těsto, které necháme dobře vykynout. Pak těsto rozválíme na pomoučeném vále a doprostřed vložíme pikantní klobásky. Zavineme stejným způsobem jako klasický závin, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Během pečení klobásníky potíráme sádlem. Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme na porce. Podáváme s kysaným zelím. V naší kuchařce bylo kromě receptu Klobásníky s kysaným zelím nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: opečená šunka se zelím, brambory se zelím a smetanou, nudle se zelím a houbami, bramborové špalky s uzeným masem a se zelím, sumec s čínským zelím, podkarpatská slepice se zelím, zapečené filé s kysaným zelím, fazole se zelím a s pohankou, celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu, chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím klobásníky s kysaným zelím, recept, hlavní jídla |