![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g hovězí plece • 250 g vepřového masa • sůl • pepř • 50 g namočené housky • 1 vejce • 60 g cibule • 80 g slaniny • 20 g mouky • 3 lžíce červeného vína • 5 g kaparů • vývar Recept karbanátky dušené na víně připravíme takto:
Mleté vepřové a hovězí maso osolíme, opepříme, přidáme namočenou vymačkanou housku, nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu a vejce řádně promícháme. Ze směsi vytoříme menší kulaté karbanátky. Do pekáče dáme rozehřát zbytek na kostičky nakrájené slaniny a nasekané cibule. Až je cibule usmažená, přidáme karbanátky a dusíme je čtvrt hodiny. Potom je obrátíme, poprášíme moukou, obrátíme a dusíme deset minut. Znovu je poprášíme, obrátíme, přidáme k nim červené víno, trošku vývaru a karbanátky dusíme ještě půl hodiny. Při dušení přidáváme po lžících vývar. Hotové karbanátky urovnáme na mísu, do šťávy zamícháme kapary a krátce povaříme. Hotovou šťávou karbanátky polijeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Karbanátky dušené na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špagety s kuřecím masem na víně a smetaně, karbanátky se žampiony a klobásou, kuřecí plátky na víně, dalmátské dušené hovězí maso, čočka na víně, dušené vepřové ledvinky, pstruh na víně, dánské rybí karbanátky, pstruh na tokajském víně, irské dušené maso karbanátky dušené na víně, recept, hlavní jídla |