KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkouKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:Na recept kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 400 g brambor • sůl • 1 kg kapusty • 0,5 l zeleninového bujonu • 3 lžíce ovesných vloček • 2 lžíce hladké mouky • 2 žloutky • 1 lžička kari koření • petrželová nať • pažitka • strouhanka • olej • 1 svazek ředkvičky • 300 g bílého jogurtu,100 g sýru lučina • mletý bílý pepř • pažitka Recept kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou připravíme takto:
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Potom scedíme a rozmačkáme. Kapustu očistíme, nakrájíme na nudličky, vložíme do vroucího bujonu a asi 10 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat. Do větší mísy dáme vychladlé brambory, kapustu, přidáme ovesné vločky, mouku, žloutky, sůl, kari, nasekanou nať a pažitku, dobře promícháme a necháme 10 minut stát. Z kapustové hmoty zformujeme lívanečky, obalíme je ve strouhance a z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji. Lívance podáváme s ředkvičkovou omáčkou a čerstvou zeleninou. Omáčku připravíme tak, že ředkvičky očistíme, umyjeme a nahrubo nastrouháme. Jogurt rozšleháme s lučinou, solí, pepřem, přidáme ředkvičky, nasekanou pažitku a zlehka promícháme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pohankové lívance, vepřové maso se šípkovou omáčkou, rybí filé s houbovou omáčkou, špagety s rajčatovou omáčkou ii, vepřový řízek s holandskou omáčkou, dušené kuře s bílou omáčkou, špagety s nivovou omáčkou, losos s ostružinovou omáčkou, pečené brambory s omáčkou po francouzsku, houbové lívance kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou, recept, hlavní jídla |