KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g brambor
   • sůl
   • 1 kg kapusty
   • 0,5 l zeleninového bujonu
   • 3 lžíce ovesných vloček
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 2 žloutky
   • 1 lžička kari koření
   • petrželová nať
   • pažitka
   • strouhanka
   • olej
   • 1 svazek ředkvičky
   • 300 g bílého jogurtu,100 g sýru lučina
   • mletý bílý pepř
   • pažitka
Recept kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou připravíme takto:
Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Potom scedíme a rozmačkáme. Kapustu očistíme, nakrájíme na nudličky, vložíme do vroucího bujonu a asi 10 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat. Do větší mísy dáme vychladlé brambory, kapustu, přidáme ovesné vločky, mouku, žloutky, sůl, kari, nasekanou nať a pažitku, dobře promícháme a necháme 10 minut stát. Z kapustové hmoty zformujeme lívanečky, obalíme je ve strouhance a z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji. Lívance podáváme s ředkvičkovou omáčkou a čerstvou zeleninou. Omáčku připravíme tak, že ředkvičky očistíme, umyjeme a nahrubo nastrouháme. Jogurt rozšleháme s lučinou, solí, pepřem, přidáme ředkvičky, nasekanou pažitku a zlehka promícháme.





kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz