KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapří čorba potřebujeme tyto suroviny: • 400 g kapra • 50 g cibule • 10 kořenové zeleniny • 50 g másla • lžíce hladké mouky • lžíce rajského protlaku • 2 dcl smetany • citrónová šťáva • sůl • 1,5 dcl vody Recept kapří čorba připravíme takto:
Nastrouhanou zeleninu osmahneme na másle, přidáme protlak, sůl, horkou vodu a vše 20 minut vaříme. Polévku procedíme, vložíme do ní nakrájené kapří maso bez kůže a kostí, zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a vaříme dalších 15 minut. Podle chuti přidáme citrónovou šťávu a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapří čorba nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jihočeská kapří zadělávaná polévka, srbská čorba, čorba, hrachová polévka s kapřím mlíčím kapří čorba, recept, polévky |