KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept srbská čorba potřebujeme tyto suroviny: • 200 g vepřového masa bez kostí • 1 cibule • 2 rajčata • 2 papriky • kousek mrkve • kousek celeru • kousek petržele • 2 brambory • feferonky • 3 lžíce rajčatového protlaku • sůl • pepř • mletá paprika • nové koření • bobkový list • 3 lžíce oleje • 10 g hladké mouky • ocet • 1,5 litru vody Recept srbská čorba připravíme takto:
Na části oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostičky, osmahneme, poprášíme mletou paprikou, osolíme, zalijeme vodou a vaříme. Ke konci varu přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, nakrájené brambory, papriky a rajčata, rajčatový protlak, žlutou jíšku ze zbytku oleje a z mouky, koření, rozmícháme a vaříme, až maso, brambory a zelenina změknou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srbská čorba nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: čorba, kapří čorba srbská čorba, recept, polévky |