KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jihotyrolské noky potřebujeme tyto suroviny: • 700 g moučných brambor • 2 vejce • 60 g másla • 100 g hrubé mouky • sůl • pepř Recept jihotyrolské noky připravíme takto:
Oloupané a omyté brambory uvaříme do měkka. Pak slijeme vodu a ještě teplé brambory prolisujeme do mísy, přidáme vejce, máslo a trochu soli a pepře a necháme vychladnout. Pak přidáme mouku a vypracujeme těsto, které musí být suché, ale tuhé. Z těsta vykrajujeme z noky, které házíme do vroucí osolené vody a vaříme 8–10 minut. Uvařené noky z vody vyjmeme a necháme je okapat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jihotyrolské noky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jablečné noky, jemné noky, špenátové noky, bramborové noky, noky, tvarohové noky, bramborové noky do polévky, krupicové noky jihotyrolské noky, recept, přílohy |