KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept špenátové noky potřebujeme tyto suroviny: • 800g brambor • 400 g listového špenátu • 2 stroužky česneku • 2 vejce • 80 g solamylu • sůl • 75 g parmazánu Recept špenátové noky připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce. Špenátové listy podle potřeby zbavíme dlouhých stonků a listy spaříme v osolené vodě, scedíme a při tom je ochladíme studenou vodou. Z listů opatrně vymačkáme vodu a nakrájíme je nahrubo. Parmazán nastrouháme. Česnek očistíme a nastrouháme. Uvařené brambory zchladíme a prolisujeme nebo nastrouháme. Přidáme k nim vejce, mouku, solamyl, sůl, parmazán a česnek. Těsto zpola vypracujeme, přidáme i nakrájený špenát a těsto opatrně vypracujeme. Připravené těsto na noky necháme asi 10 minut uležet. Z těsta lžící tvarujeme noky, které opatrně vkládáme do vroucí osolené vody. Špenátové noky vaříme asi 10 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Špenátové noky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: noky, špenátové halušky, tvarohové noky, špenátové pyré, jablečné noky, bramborové noky, špenátové knedlíčky, bramborové noky do polévky, jemné noky, krupicové noky špenátové noky, recept, přílohy |