![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vykostěného jehněčího hřbetu • 2 červené papriky • 12 šalotek • 4 středně velké cibule • 8 třešňových rajčat • 2 stroužky česneku • 100 ml olivového oleje • 1 lžička cayennského pepře • 1 lžička kořenící pasty sambyl oelek • 1 lžička soli • špetka mleté skořice • kmín • koriandr Recept jehněčí špíz připravíme takto:
Česnek rozetřeme s olejem a kořením, přidáme na kostky nakrájené maso, důkladně promícháme, přikryjeme a marinujeme nejméně 3 hodiny. Papriky nakrájíme na kousky, cibule rozčtvrtíme a šalotky oloupeme. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a střídavě se šalotkou, paprikou, cibulí a rajčaty napichujeme na špíz. Po všech stranách grilujeme asi 15 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí špíz nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí koleno se špenátem, jehněčí bourgignon, velikonoční jehněčí plec, tagliatelle s jehněčím ragů, jehněčí na hráškovém pyré, hovězí špízky s paprikou a červeným zelím, jehněčí filé na kyjevský způsob, velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem, jehněčí po seversku, jehněčí kýta bougignonne jehněčí špíz, recept, speciality |