![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • vykostěný jehněčí bok • 1 menší cibule • 200 g játrové paštiky • sůl • pepř • na omáčku: 3 cibule + 5 rajčat + 5 stroužků česneku + 125 ml suchého bílého vína + 2 lžíce oleje • trocha nasekané petrželky Recept jehněčí rolka s provensálskou omáčkou připravíme takto:
Bok rozdělíme na 2 až 3 pláty (podle velikosti), osolíme, potřeme játrovou paštikou, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, srolujeme, pevně převážeme nití a upečeme v troubě při teplotě 180°C (asi 45 minut). Než se maso upeče, připravíme omáčku tak, že osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, oloupaná rajčata, osolíme a opepříme, podlijeme vínem a krátce podusíme. Hotové rolky zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Při podávání plátky rolky přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou. Podáváme nejlépe s dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí maso se smetanovou omáčkou, špagety s rajčatovou omáčkou, vepřový jazyk s křenovou omáčkou, losos s křenovou omáčkou, sicilské rýžové knedlíčky s rajčatovou omáčkou, lín s petrželovou omáčkou, jehněčí kari, telecí medailónky se sýrovou omáčkou, treska s fazolovou omáčkou, jehněčí kotlety se zeleninou jehněčí rolka s provensálskou omáčkou, recept, hlavní jídla |