KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí polévka s lesními houbami

Kategorie: polévky, houby, pokrmy z hub

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí polévka s lesními houbami potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 litry jehněčího vývaru
   • 2 jehněčí brzlíky
   • 1 řapíkatý celer
   • 1 cibule
   • 3 stroužky česneku
   • 1 hrst sušených hub
   • 4 snítky šalvěje svázané nití do kytičky
   • creme fraiche
   • 1 mrkev
   • 6 klobouků lesních hub (lišky
   • hřiby atd.)
   • 6 listů šalvěje
   • 4 lžíce zeleného hrášku
   • 4 lžíce uvařených růžiček květáku
   • máslo
   • hladká mouka
Recept jehněčí polévka s lesními houbami připravíme takto:
Brzlíky uložíme na noc do mléka. Před použitím je opláchneme a uvaříme ve vývaru do měkka. Pak je zchladíme, zbavíme blanky a nakrájíme na osminy. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, na kousky nakrájený řapíkatý celer, nasekané sušené houby a nakrájený česnek, přidáme trochu mouky a opražíme, až vznikne světlá jíška. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme kytičku šalvěje a vaříme pozvolna asi hodinu a půl. Pak vše rozmixujeme včetně bylinek bez stonků a vmícháme 4 lžíce creme fraiche a dvě lžíce másla. Na másle orestujeme na kusy nakrájené klobouky hub a kusy brzlíků. Jakmile chytí barvu, přidáme hrášek a květák a nasekanou šalvěj a necháme na pánvi ještě necelé dvě minuty. Směs rovnoměrně rozdělíme na dna talířů, zalijeme horkou polévkou a podáváme.





jehněčí polévka s lesními houbami, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz