KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí polévka s lesními houbami potřebujeme tyto suroviny: • 2 litry jehněčího vývaru • 2 jehněčí brzlíky • 1 řapíkatý celer • 1 cibule • 3 stroužky česneku • 1 hrst sušených hub • 4 snítky šalvěje svázané nití do kytičky • creme fraiche • 1 mrkev • 6 klobouků lesních hub (lišky • hřiby atd.) • 6 listů šalvěje • 4 lžíce zeleného hrášku • 4 lžíce uvařených růžiček květáku • máslo • hladká mouka Recept jehněčí polévka s lesními houbami připravíme takto:
Brzlíky uložíme na noc do mléka. Před použitím je opláchneme a uvaříme ve vývaru do měkka. Pak je zchladíme, zbavíme blanky a nakrájíme na osminy. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, na kousky nakrájený řapíkatý celer, nasekané sušené houby a nakrájený česnek, přidáme trochu mouky a opražíme, až vznikne světlá jíška. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme kytičku šalvěje a vaříme pozvolna asi hodinu a půl. Pak vše rozmixujeme včetně bylinek bez stonků a vmícháme 4 lžíce creme fraiche a dvě lžíce másla. Na másle orestujeme na kusy nakrájené klobouky hub a kusy brzlíků. Jakmile chytí barvu, přidáme hrášek a květák a nasekanou šalvěj a necháme na pánvi ještě necelé dvě minuty. Směs rovnoměrně rozdělíme na dna talířů, zalijeme horkou polévkou a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí polévka s lesními houbami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: polévka z kysaného zelí s houbami, čínská kuřecí polévka s houbami, vývar z uzeného masa s těstovinami a houbami, masový vývar s houbami a škvarkovými rohlíčky, polévka z mletého masa s houbami, uzená polévka s houbami, smetanová polévka s houbami, jarní jehněčí polévka, polévka z jehněčích vnitřností, polévka z tresky s houbami jehněčí polévka s lesními houbami, recept, polévky |