KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí polévka s knedlíčky potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg jehněího s kostí • 1 cibule • 1 mrkev • 1 kedluben • 200 g květáku • 200 g zeleného hrášku • 2 l vody • sůl • 1 lžička mletého muškátového květu • 250 ml sladké smetany • 2 lžíce maizeny • olej • petrželová nať Recept jehněčí polévka s knedlíčky připravíme takto:
Maso umyjeme, odblaníme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do vroucí vody, přidáme sůl, špetku muškátového květu a vaříme asi hodinu. Uvařené maso vykostíme, najemno umeleme, osolíme, přidáme zbylý muškátový květ, smetanu, maizenu a promícháme. Ze směsi tvoříme malé knedličky. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájanou cibuli, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, kedluben nakrájený na hranolky, květák rozebraný na růžičky a hrášek a několik minút smažíme. Pak zalijeme vroucím vývarem z masa, vložíme knedlíčky a při mírné teplotě vaříme 15 minut. Nakonec dochutíme solí a posypeme nasekanou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí polévka s knedlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zeleninová polévka s ořechovými knedlíčky, loupežnická polévka s knedlíčky, bulharská jehněčí polévka, rýžová polévka s knedlíčky a jogurtem, hovězí polévka s masovými knedlíčky, slepičí polévka se sýrovými knedlíčky, polévka s kuřecími knedlíčky, jarní jehněčí polévka, hovězí polévka s droždovými knedlíčky, polévka z jehněčího masa jehněčí polévka s knedlíčky, recept, polévky |