KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí polévka s masovými knedlíčky

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí polévka s masovými knedlíčky potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g hovězí hrudí
   • 30 g mrkve
   • 30 g celeru
   • 30 g petržele
   • 30 g cibule
   • 2 kuličky pepře
   • 1 kulička nového koření
   • celerová nať
   • sladká paprika
   • masox
   • na knedlíčky: 150 g mletého masa + půlka veky + 2 lžíce mléka + 1 vejce + 10 g másla + lžička hladké mouky + špetka pepře + špetka soli + 2 lžíce strouhanky
Recept hovězí polévka s masovými knedlíčky připravíme takto:
Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření, nať libečku, cibuli a vaříme na malém plaménku, až maso změkne. Ke konci vaření přidáme očištěnou zeleninu. Z hotové polévky sejmeme část tuku, polévku procedíme přes hustý cedník a dochutíme masoxem. Při podávání přidáme masové knedlíčky a nadrobno nakrájenou pažitku. Knedlíčky připravíme tak, že veku nakrájenou na plátky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí rozmělníme, přidáme k mletému masu společně s vejcem, změklým tukem, solí, pepřem, moukou, strouhankou a promícháme. Ze směsi uděláme malé knedlíčky, zavaříme je v osolené vodě a vaříme asi 3?4 minuty. Pak je vyjmeme, necháme okapat a na cedníku propláchneme vlažnou vodou.





hovězí polévka s masovými knedlíčky, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz