KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí na hráškovém pyré potřebujeme tyto suroviny: • 800 g jehněčího hřbetu • 200 g anglické slaniny • 600 g hrášku • 4 lžíce 12% smetany • 4 lžíce oleje • 1 lžíce másla • 1 lžička hladké mouky • 5 lžic balzamikového octa • 4 snítky tymiánu • 1 stroužek česneku Recept jehněčí na hráškovém pyré připravíme takto:
Jehněčí maso odblaníme, osolíme, opepříme, posypeme částí tymiánu a potřeme polovinou oleje a lžící octa. Zabalíme do alobalu a necháme 5 hodin odležet. Pak maso zprudka opečeme v pekáčku na rozpáleném oleji, přendáme do předehřáté trouby a pečeme při 180-200°C asi 30 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a otočíme, ale nepodléváme. Pak maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme lžíci másla promíchanou s lžičkou mouky a zalijeme trochou vody s octem, přidáme zbylý tymián a povaříme asi 10 minut. Šťávu pak přecedíme a dochutíme solí a pepřem. Hrášek uvaříme doměkka a rozmixujeme se smetanou a prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na filety a podáváme s pyré, opečenou slaninou, přelité balzamikovou šťávou a s opečenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí na hráškovém pyré nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tagliatelle s jehněčím ragů, jehněčí bourgignon, jehněčí po seversku, holub s hráškovým pyré, jehněčí kýta bougignonne, velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem, jehněčí špíz, jehněčí koleno se špenátem, jehněčí filé na kyjevský způsob, velikonoční jehněčí plec jehněčí na hráškovém pyré, recept, speciality |