![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnemKategorie: hlavní jídla, skopové masoHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 400 g jehněčího kolena s kostí • uzená slanina • 2 brambory • cibule • fazole sterilované (bílé i červené) • česnek • čerstvý rozmarýn • čerstvý chřest • sůl • olej Recept jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem připravíme takto:
Jehněčí kolínko nejprve marinujeme v marinádě z rozdrceného česneku, soli, oleje a rozmarýnu alespoň dvanáct hodin. Takto připravené kolínko nejprve vaříme v páře (přibližně hodinu) a pak pečeme asi čtvrt hodiny v troubě. Mezitím nakrájíme na malé kousky slaninu, orestujeme ji spolu s cibulí, přidáme oba druhy sterilované fazole, očištěný a předvařený chřest a dochutíme solí, česnekem a rozmarýnem. Podáváme s grilovanými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušená tykev s česnekem a rajčaty, jehněčí hřbet plněný meduňkou, zapečené růžičkové kapusty, zapečené filé se zakysanou smetanou, marinovaná jehněčí kýta, pečené brambory s bylinkami, jehněčí s rozmarýnem, zapečené špagety na asijský způsob, skopová kýta s česnekem, jehněčí maso na paprice jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem, recept, hlavní jídla |