KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí koleno se špenátem potřebujeme tyto suroviny: • 4 jehněčí kolínka • 100 g listového špenátu • 1 mrkev • 3 cibule • 3 stonky řapíkatého celeru • 5 stroužků česneku • 50 ml rostlinného oleje,3 dcl červeného vína • 1 svazek čerstvé majoránky • 50 g másla,2 lžíce olivového oleje • 2 lžíce • smetany • pepř • sůl Recept jehněčí koleno se špenátem připravíme takto:
Z celeru oddělíme zelené lístky (nevyhazujeme, budeme potřebovat později). V kastrolu na rozpáleném rostlinném oleji opečeme osolená a opepřená kolínka ze všech stran dohněda. Pak maso vyjmeme a slijeme všechen tuk. Potom přidáme zbytek oleje a na něm do tmava orestujeme nakrájenou zeleninu (1 cibuli, mrkev, celer, 3 stroužky česneku), zalijeme vínem a necháme chvíli vyvařit. Jakmile je tekutiny polovina, vložíme zpět kolínka, zalijeme šťávou, kterou jsme předtím slili, přidáme nadrobno nasekanou majoránku a dusíme pod pokličkou asi 3-4 hodiny. Mezitím si připravte špenátovou přílohu tak, že dvě nahrubo nakrájené cibule osmahneme na olivovém oleji do zlatova společně se 2 rozmačkanými stroužky česneku, potom přidáme najemno nakrájené lístky řapíkatého celeru, zalijeme troškou horké vody, přidáme listový špenát, osolíme a opepříme a restujte, dokud se tekutina nevyvaří a špenát nezměkne. Nakonec přidáme smetanu. Až je maso úplně měkké, tak jej vyndáme, šťávu zbavíme tuku, přecedíme, zahustíme kostičkami chlazeného másla a dochutíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí koleno se špenátem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou), jehněčí po seversku, velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem, velikonoční jehněčí plec, jehněčí filé na kyjevský způsob, smažené filety z tresky pestré s houbami a špenátem, jehněčí bourgignon, vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou, jehněčí na hráškovém pyré, tagliatelle s jehněčím ragů jehněčí koleno se špenátem, recept, speciality |