KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí filé na kyjevský způsob potřebujeme tyto suroviny: • 600 g jehněčí kýty • 1 vejce • 1-2 lžíce mléka • sůl • pepř • worchester • 30 g kečupu • 40 g oleje • 50 g hladké mouky • 150 g strouhanky • 150 g oleje na smažení Recept jehněčí filé na kyjevský způsob připravíme takto:
Maso nakrájíme na stejné plátky (asi 70 g, dva kusy na jednu porci), zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme worchestrovou omáčkou a kečupem a necháme odležet 1 hodinu na chladném místě. Potom plátky masa prudce opečeme na oleji po obou stranách a necháme je vychladnout. Vychladnuté maso obalíme v mouce, namočíme do rozšlehaného vajíčka s mlékem, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Podáváme s bramborami a zeleninou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí filé na kyjevský způsob nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí bourgignon, jehněčí špíz, tagliatelle s jehněčím ragů, jehněčí koleno se špenátem, velikonoční jehněčí plec, tofu na čínský způsob, jehněčí na hráškovém pyré, filé z tresky s pomeranči, jehněčí kýta bougignonne, jehněčí po seversku jehněčí filé na kyjevský způsob, recept, speciality |