KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí Bourgignon

Kategorie: speciality, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí bourgignon potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g jehněčího masa
   • slanina
   • 3 velké cibule
   • 400 g mrkve
   • mletý pepř
   • tymián
   • bobkový list
   • sůl
   • 1 l červeného vína
   • 1 l silného vývaru
Recept jehněčí bourgignon připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a mrkev na kolečka a připravíme si marinádu. Na dno kameninového hrnce rozložíme cibuli, na ni dáme vrstvu jehněčího masa, potom vrstvu mrkve, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a na 24 hodin dáme odležet do ledničky. Druhý den od sebe oddělíme všechny ingredience. Cibuli nasekáme a na slanině asi minutu osmažíme, přidáme mrkev, maso, zalijeme vínem a asi 3 hodiny dusíme. Podáváme s čerstvým chlebem.





jehněčí bourgignon, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz