KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou potřebujeme tyto suroviny: • 4 jehněčí kotlety • 50 g cibule • 50 g másla • 4 lžíce olivového oleje • 2 větvičky tymiánu • 50 g strouhanky • 35 g lískových oříšků • 2 lžíce petrželové natě • 2 lžíce balzamikového octa • 125 ml dezertního vína Marsala nebo Sherry (medium) • 200 ml drůbežího vývaru • sůl • pepř Recept jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou připravíme takto:
Nadrobno nasekanou cibuli osmahneme dozlatova na 20 g másla a dvou lžících olivového oleje. Přidáme lístky tymiánu a krátce osmahneme. Cibuli přendáme do mísy a necháme ji vychladnout. Potom k ní přimícháme zbylé máslo, strouhanku, nasekané lískové ořechy a petrželku. Dochutíme solí a kořením. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme zbytek olivového oleje a maso na něm z každé strany prudce osmažíme. Přendáme ho do ohnivzdorné mísy a rozdělíme na něj strouhankovo- -ořechovou směs smíchanou s trochou oleje, aby nám z masa nepadala. Pečeme v předehřáté troubě při 210°C po dobu 10?12 minut. Máslo a olej, na kterém jsme osmahli cibuli, opět zahřejeme, zalijeme balzamikovým octem a Marsalou. Při snížené teplotě povaříme, dokud se jejich množství nezredukuje na polovinu. Pak přilijeme vývar a krátce povaříme. Nakonec zahustíme a dochutíme solí a pepřem. Upečené maso necháme chvíli odpočinout a potom ho podáváme podlité omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: skopové kotlety na divoko, vepřové kotlety po cikánsku, kotlety po bzenecku, vepřové kotlety s jablkem a sýrem, kotlety na grilu, mexické kotlety, kovářské kotlety, španělské jehněčí kotlety , myslivecké kotlety , rychlé segedínské kotlety jehěčí kotlety s bylinkovou kůrkou, recept, minutky |